Mănăstirea Celic Dere, minune. Icoana Maicii Domnului a vorbit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Mănăstirea Celic Dere este una dintre cele mai imporante atracții turistice din Dobrogea și totodată un loc de rugăciune unde oamenii susțin că au avut loc fenomene inexplicabile.

La aproximativ 25 de kilometri de Tulcea, la marginea unei păduri, se află una dintre cele mai vechi și importante mănăstiri din România. Zilnic, sute de oameni ajung să treacă pragul lăcașului Celic Dere. Numele mănăstirii este de origine turcă și înseamnă "pârâul de oțel", pentru că, în trecut, aici au fost găsite foarte multe arme. 

Icoana Mântuitorului se curăță singură

În afara picturiii neobizantine și a poziționării în inima naturii, Celic Dere este recunoscută în lumea credincioșilor pentru icoanele făcătoare de minuni. Una dintre cele mai spectaculoase este cea a Mântuitorului despre care se spune că se curăță singură. Deși pare neagră, o poveste care circulă în Dobrogea vorbește despre momentul în care  se va lumina, iar ochii Mântuitorului, care sunt închiși, se vor deschide. Acum icoana se pare că a început deja să se curețe, spun locuitorii din satul apropiat. 

(w670)

Icoana cu chipul Maicii Domnului a vorbit

Tot din povestirile de la poarta mânăstirii afli că icoana Macii Domnului a vorbit pentru prima dată în timpul unei invazii turcești, când maicile au vrut să o ascundă într-o peșteră. Atunci, icoana ar fi spus:„Lăsaţi-mă aici unde sunt şi nu vă temeţi. Eu sunt protectoarea voastră, nu voi a mea!". Astăzi, pelerinii vin să se roage la ea și își pun speranța că ar putea fi părtași ai unei noi minuni.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel