Data publicării:

Mănânci pui cu cartofi? Ar fi bine să nu o faci. Iată de ce

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Lukas/ Pexels
Fotografie de la Lukas/ Pexels
Îți place să combini pui și cartofi pentru a face un fel al doilea gustos? Ar putea fi o mare greșeală. Să aflăm de ce.

Consumul de pui cu cartofi este un obicei alimentar popular printre tineri și bătrâni, dar nutriționiștii ne avertizează împotriva acestei combinații. De fapt, oricât de gustoasă ar putea fi dăunătoare sănătății.

Să începem prin a spune că de fapt nu există multe studii științifice care să susțină această teorie, dar mai mulți medici naturiști au descoperit că această combinație dintre carne și alimente bogate în amidon, cum ar fi cartofii, poate dăuna sănătății.

În primul rând, consumul de alimente prea bogate în grăsimi și condimente poate avea efecte negative asupra părului tău. Cercetările științifice au arătat că unele alimente sunt mai responsabile de căderea părului decât altele, în timp ce alimentele mai sănătoase pot ajuta la menținerea unei podoabe capilare sănătoase. Printre alimentele de evitat se numără carnea de pui, mai ales dacă aceasta este combinată cu cartofi, scrie Supereva.

În plus, se pare că aceeași combinație de carne și alimente bogate în amidon, cum ar fi cartofii, pastele și orezul, ar trebui evitată cu totul dacă se dorește evitarea anumitor probleme digestive și intestinale.

Amidonul necesită un mediu digestiv alcalin pentru a fi digerat, în timp ce puiul necesită un mediu acid. Când mănânci carne și amidon în același timp, corpul tău nu poate să le digere în mod corespunzător. 

Acest lucru poate provoca probleme precum balonare, reflux, arsuri la stomac, exces de gaze și un proces digestiv mai lung și mai laborios, provocând și oboseală fizică și psihică.

Așadar, pentru a evita problemele de sănătate, cel mai bine este să evitați să consumați pui și cartofi la aceeași masă. Cu toate acestea, dacă alegeți să optați pentru acest preparat delicios, este important să acordați atenție porțiilor și să alegeți variante de gătit mai ușoare, precum puiul la grătar și cartofii copți. În orice caz, ar trebui să consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist pentru a primi sfaturi personalizate cu privire la dieta dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel