Data actualizării:
Data publicării:

Mamaie Maria, către primarul Piedone: ”Dă să te pup. M-am certat pentru dumneata aici, te ocăra și am sărit”. Cine este și cum a ajutat-o edilul- Video

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Mamaie Maria - primarul Piedone
foto: Mamaie Maria - primarul Piedone
Primarul Cristian Popescu Piedone a mers, din nou, la mamaie Maria, femeia ce acum are și o tarabă pe care să-și pună verdețurile, dar va avea și Sărbători mai liniștite.

”Mamaie, ce faci, mamaie acolo? Hai sus” i-a spus Cristian Popescu Piedone femeii pe care o descrie ca ”fiind unul dintre cei mai puternici oameni de pe pământ”. În stilul tipic omului muncitor de la țară, mamaie Maria se ridică așa cum poate și-i spune: ”Dă să te pup”. Căci da, primarul Cristian Popescu Piedone, unul cum n-a mai văzut Sectorul 5 al Capitalei, a reușit să lege strânse legături cu oamenii din acest sector, oameni pe care-i nu-i exclude, nu-i alungă, ci le înțelege durerile, suferințele și nevoile. ”Ai fost bolnavă?” o întreabă primarul, în timp ce o duce, de mână, spre taraba din zona Sebastian, pusă special pentru ea. Pentru mamaie Maria, reprezintă un sprijin, altul decât bastonul ce o mai ține în picioare. Toți cei din această zonă o știu pe mamaie Maria, de mulți ani, chiar zeci. ”Au zis că am murit” spune bătrâna ce stă în ploaie să-și vândă verdețurile. Îi e teamă să nu-i fie luată taraba. În schimb, de la primar a primit o geacă care să o apere de ploaie, frig și ninsoare. ”Să-ți dea Dumnezeu sănătate, m-am certat cu una pentru dumneata aici. Te ocăra și eu am sărit” îi spune mamaie Maria primarului, în video.

”Trebuie multe de Crăciunul ăsta, maică” mai spune bătrâna, care nu vede altă cale decât munca. Primarul a încălzit-o acum cu o geacă, o căciulă și cu încălțăminte de iarnă, dar și cu promisiunea că nimic nu-i va lipsi de Crăciun. 

”Bunul Dumnezeu nu lasă de izbeliște o mamă văduvă!”

”Mamaia Maria e unul dintre cei mai puternici oameni de pe pământ... Bătrânețea și bolile au pus-o la pat o vreme... S-a chinuit... Dar bunul Dumnezeu nu lasă de izbeliște o mamă văduvă! I-a dat putere să mai trăiască! Am găsit-o iar la tarabă! Stătea în ploaie, umilă și udă leoarcă să nu deranjeze pe nimeni... Și aștepta să scape de doua mâini de verdeață și câțiva ardei iuți... Să agonisească o brumă de bănuți. Să-i fie cu folos pentru Sărbători, acolo... Da... Dacă aș avea putere, aș șterge tristețea din sufletele tuturor bătrânilor amărâți și bolnavi... I-aș face fericiți și nemuritori!!! Și i-aș dărui fiecăruia câte un copil orfan... Să fie iubit și să aibă pe cine să iubească... Dar n-am putere... Așa că încerc să mă fac util cât pot și unde pot...

”Că eu, Piedone, nu mai am nici părinți, nici bunici”

Mamaia Maria vrea să-și ducă zilele doar la ea acasă. Și o înțeleg! Nu vrea alt adăpost și nici tarabă în piață. Așa că... o să-i pregătim taraba ei socială pentru vremea rea. Și mă voi ocupa sa-i fie Sărbătorile blânde! Că eu, Piedone, nu mai am nici părinți, nici bunici... Îi visez deseori și mi-e dor... Mi-e foarte dor de ei... Știu însă că Dumnezeu are mângâieri și pentru bunicii din Ceruri și pentru cei de pe pământ! Pentru că bunicii sunt blânzi, sunt calzi, sunt buni... Și nemuritori!” arată o postare pe Facebook a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel