Mama fetiței din București, moartă după ce a fost lovită de o mașina de poliție: Mi-a omorât copilul! Este o crimă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Captură video Realitatea Plus
Foto: Captură video Realitatea Plus
Două fete au fost lovite de o mașină de poliție. Una dintre ele a murit. Mama acesteia a făcut primele declarații după tragedie.

Două copile au fost spulberate pe o trecere de pietoni din Capitală, de o mașină de poliție. Una dintre fetițe a murit, iar cealaltă s-a ales cu răni grave în urma accidentului.

VEZI ȘI: Primele imagini cu accidentul provocat de polițistul din Capitală. Ce au surprins camerele de supraveghere din zonă - VIDEO

"Era fata mea, fata mea și colega ei. Deci nu se poate așa ceva, nu se poate așa ceva. Era foarte atentă, nu traversa, dacă nu se opreau mașinile, ea nu traversa, deci nu se poate. De pe trecerea de pietoni să o aduci până aici, fără frâne, fără nimic? Nu există așa ceva, e crimă asta. Mi-a omorât copilul, deci nu se poate.", a declarat, la Realitatea Plus, mama copilei decedate.

Martor: A dat cu piciorul în ea să vadă dacă respiră

Martorii lansează acuzații grave la adresa polițistului. 

"Colegii lui îl apără. Spunea o doamnă că a văzut că l-a băgat după tomberoanele astea și l-au schimbat, i-au dat alte haine și l-au dus de aici.", a spus o martoră.

"Ele veneau de la școală, treceau pe trecere. Polițiștii veneau fără sonorizare, fără nimic. Nu au frânat, le-au luat direct în plin. Pe o fată au adus-o până aici direct pe capotă și pe cealaltă, a reușit să facă un pas, i-a rupt doar piciorul, a căzut lângă trecere. Salvarea nu a venit. Polițiștii s-au dus și au sunat tot la poliție.", a spus o femeie. 

"A dat cu piciorul în ea să vadă dacă respiră, după care care au întors-o într-o parte ca să nu se înece cu sânge pentru că era desfigurată. Salvarea a venit la fata care a decedat, fetița rănită, nu s-a deranjat nici măcar o persoană să se ducă să vadă, nici măcar nu cred că știau de ea.", a spus o altă femeie.

Poliția Capitalei, reacție

”Pentru clarificarea anumitor informații apărute în spațiul public, facem următoarele precizări: Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul.”, a transmis Poliția Capitalei, potrivit Realitatea.net.

STS, precizări

„În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment.

Primul apel a fost primit la 112 la ora 13:32:15 și a fost efectuat de către conducătorul vehiculului implicat în accident, care s-a recomandat ca fiind polițist. Ulterior, au mai fost primite alte 8 apeluri în legătură cu acest eveniment la orele: 13:33:17, 13:33:30, 13:34:03, 13:35:35, 13:35:41, 13:37:23. 13:38:46 și 13:45:33.

Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, apelul a fost operat, indexat și transferat către Serviciul de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție și Jandarmerie”, au precizat reprezentanții STS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel