Mamă disperată, întrebările momentului pentru Ministerul Educației. Răspunsuri despre Evaluarea Națională și înscrierea la liceu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un părinte al unui copil ce urmează să dea examenul de Evaluare Națională ne-a semnalat câteva întrebări în ceea ce privește cea de-a doua sesiune de examen, sesiune specială pentru copiii bolnavi. Iată ce a răspuns Ministerul Educației. 

"Sunt mamă a doi băieți, dintre care unul va susține examenul de Evaluare Națională. Încerc sa aflu niște răspunsuri la unele întrebări legate de examen și nu știu de unde aș putea. Se va organiza o a doua sesiune de examen, 29 iunie-1 iulie pentru copiii cu probleme medicale, inclusiv pentru cei care nu vor fi primiți în școală pentru ca nu trec de triajul epidemiologic. Cel puțin acum așa știm. Vestea e aruncata așa, fără a se aduce lămuriri în legătură cu ce urmează după. Și mai sunt 2 săptămâni pana încep examenele..." este mesajul pe care l-a trimis un părinte pentru DC NEWS, alături de câteva întrebări.

Astfel, pentru că tot mai mulți părinți ne semnalează probleme în ceea ce privește desfășurarea celei de-a doua sesiuni pentru examene, pentru copiii bolnavi, i-am contactat pe reprezentanții Ministerului Educației pentru a clarifica câteva lucruri importante.  

Întrebările părintelui pentru Ministerul Educației

1. "Cum se vor putea depune contestații la aceasta a doua sesiune?

2. Cum vor apuca copiii bolnavi, care nu au participat la prima sesiune, să participe la înscrierea pentru repartizarea computerizata având în vedere faptul ca începerea completării fișelor cu opțiunile pentru liceu încep în data de 2 iulie, când ma gândesc ca ei nu vor cunoște note obținute? Și nu toți vor fi copii de "repartizat" unde mai rămân locuri...

3. Ministerul are în vedere modificarea calendarului de înscriere la liceu?"

Iată răspunsul dat de Ministerul Educației

"Atât la prima sesiune, cât și în a doua sesiune a examenelor naționale, candidații pot depune contestații în centrele de examinare, dar le pot transmite și on-line.

În perioada 2-6 iulie, absolvenții clasei a VIII-a alături de părinți și asistați de diriginți, vor completa opțiunile la fișele de înscriere. Completarea se poate face fie în unitatea de învățământ, fie pot fi transmise electronic. În plus, tot în această perioadă se realizează „Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere”.

A doua sesiune a Evaluării Naționale are loc înainte de repartizarea computerizată a candidaților – 10 iulie", a declarat Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, în exclusivitate pentru DC NEWS

Vezi AICI calendarul pentru Bacalaureat și Evaluare Națională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel