Mamă din Galați, condamnată pentru că și-a ucis bebelușul cu apa otrăvită din fântână. 'Nu am știut!'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de nobu sato de la Pixabay
Imagine de nobu sato de la Pixabay
O mamă din Galați a fost condamnată pentru moartea bebelușului său. Femeia i-ar fi dat copilului apă din fântână, fără să știe că este otrăvită de chimicalele folosite exclusiv în agricultură.

O femeie din Galați a fost condamnată după ce i-a dat bebelușului său, în anul 2015, ceai sau lapte praf făcut cu apa din fântână, care era otrăvită de chimicalele folosite exclusiv în agricultură. 

Legiștii au ajuns la concluzia că nitrații din apă au dus la moartea pruncului. Astfel, femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Mai mult, ea trebuie să presteze și muncă în folosul comunității, deși are certificat de handicap.

Decizia Tribunalului Galați nu este definitivă, însă femeia nu are bani pentru a ataca decizia.

'Eu nu am știut. Până să moară copilul, nu a venit nimeni să ne ia probe la apă'

 

Femeia, care locuiește cu soțul ei în satul Vânători, spune că bebelușul nu a băut direct apa contaminată. Totuși, ea a recunoscut că a folosit apa din fântână ca să gătească.

'Am spus și domnului judecător... eu nu am știut. Până să moară copilul, nu a venit nimeni să ne ia probe la apă. Nu aveam de unde să știu', a spus femeia, potrivit Antena3

Și soțul ei, care are de asemenea probleme locomotorii, nu își poate explica cum judecătorii au găsit-o vinovată pe femeie pentru moartea copilului.

Edilul comunei susține că a făcut eforturi pentru a a sigura apa potabilă. Cei de la DSP au obligația să analizeze periodic apa potabilă publică, dar ei nu au acces și la sursele de apă din curțile oamenilor, mai transmite Antena3.

De altfel, nu este primul caz în care un copil din Galați a avut de suferit din cauza apei contaminate.

VEZI ȘI: Efectele ploii torențiale la Galați: zeci de apeluri la 112 și numeroase străzi inundate

VEZI ȘI: Femeie din Galați, prinsă băută la volan, fără permis și cu doi copii în mașină

O brăileancă va sta 23 de ani în închisoare pentru că și-a ucis soțul, apoi l-a tranșat

O femeie în vârstă de 31 de ani din Brăila, acuzată că şi-a ucis soţul, apoi i-ar fi tranşat trupul şi l-ar fi ascuns în mai multe locuri din curtea locuinţei, a fost condamnată de judecătorii Tribunalului Brăila la 23 de ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de cadavre, informează Agerpres.

Potrivit sentinţei date de Tribunalul Brăila, femeia a fost condamnată la 22 de ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie şi la 3 ani închisoare pentru profanare de cadavre, iar în urma contopirii pedepselor au rămas cei 22 de ani închisoare, la care s-a adăugat un spor de un an de zile. Sentinţa nu este una definitivă. (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel