Mamă decăzută din drepturile părinteşti pentru că nu era vaccinată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O instanță din Chicago, SUA, a dat o hotărâre mai puțin obișnuită.

Un judecător din Chicago a dat o decizie radicală în cazul unei mame care a refuzat vaccinarea. Drepturile părintești i-au fost anulate, conform Fox 32.

Presa internațională cataloghează situația drept neobișnuită după ce, în timpul unei audieri a părinților, care sunt divorțați de șapte ani, un judecător a întrebat-o pe mamă dacă a fost vaccinată. Femeia a răspuns că nu pentru că în trecut a avut reacții adverse la vaccin. 

Decizie radicală a instanței 

La scurt timp, judecătorul a decis ca femeia să nu mai aibă drepturi asupra copilului până când nu se va vaccina. Purtătorul de cuvânt al instanței de judecată nu a oferit detalii suplimentare legate de această situație. 

"Mi-e dor de fiul meu mai mult decât orice. E foarte greu. Nu l-am văzut din 10 august. (...) "Cred că este greșit. Cred că împarte familiile. Și cred că nu este în interesul fiului meu să fie departe de mama sa", a declarat Firlit, mama copilului, pentru FOX 32 News într-un interviu exclusiv.

Judecătorul a revenit ulterior asupra deciziei

Luni, avocatul mamei a declarat pentru FOX 32 Chicago că judecătorul a anulat ordinul său anterior și a spus că Firlit își poate vedea fiul, chiar dacă nu este vaccinată.

"Judecătorul Shapiro tocmai a emis un ordin pentru a anula pasaje din ordinul său anterior din 11 august, astfel încât Rebecca Firlit să-și poată revedea fiul", a declarat procurorul Annette Fernholz pentru FOX 32 Chicago.

Șoc pentru întreaga comunitate locală 

Hotărârea judecătorului de a revoca decizia a fost stimulată de reacții naționale. După decizia inițială a instanței, mama copilului a declarat că a fost foarte tulburată. 

”Cu siguranță nu a fost un motiv să-mi ia copilul de la mine”, a spus Firlit. "Nu sunt un pericol pentru el”, a mai spus mama. 

Mama îți va putea vedea copilul începân cu ziua de miercuri.                                                                                                                                                                                                                                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel