Mama Allesiei, mesaj către statul român: Nu mi-am răpit fetița, am salvat-o!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Irina Cristescu a lansat un apel disperat către statul român, solicitând protecția acestuia pentru micuța Allesia. Tribunalul București a decis ca fiica Irinei Cristescu și a lui Hector Bitar de la Penna să fie trimisă tatălui, în Mexic. Fetița are doar doi ani și a fost crescută în România de mamă și familia acesteia. Tatăl, nepotul miliardarului Carlos Slim, a câștigat procesul  în prima instanță, fără măcar să fie prezent în România.

Iată scrisoarea deschisă trimisă, joi, de Irina Cristescu:

 

”Apel disperat către Statul român din partea Irinei Cristescu, mama Alessiei

Nu mi-am răpit fetița, am salvat-o. Sunt o mamă care a trecut printr-un lung şir de abuzuri în Mexic, o ţară unde viețile copiilor şi ale femeilor nu au niciun preţ. Sunt o mamă responsabilă care am vrut ca fetiţa mea să aibă parte de o copilărie fără traume. Mi-am salvat viaţa şi pe cea a Alessiei, care era un bebeluş dependent 100% de mine. Nu am făcut asta singură, ci cu ajutorul Ambasadei României în Mexic, care ne-a recomandat să lucrăm cu avocații ambasadei americane din Mexico City şi mai ales cu ajutorul şi sub protecţia FBI-ului și a poliției americane de frontieră care au constatat situația gravă în care mă aflam, fiind amenințată cu deportarea și eliminarea fizică.

Mă aştept ca statul român şi justiţia din România să facă dreptate şi să nu permită ca un copil de 2 ani să fie smuls de lângă singurul părinte pe care îl cunoaşte.

Alessia nu îşi cunoaşte tatăl, un tată care la rândul lui nu a avut niciun interes real să construiască o relaţie cu fiica lui. Singurul interes al tatălui este de a mă pedepsi pe mine, dovadă în acest sens fiind iminenta arestare a mea în Mexic, în cazul în care aş călca pe teritoriul acestei ţări.

Alessia este un copil şi nu trebuie transformat în obiectul unei răzbunări. Are nevoie de siguranţă, dragoste, un mediu familiar şi mai ales de mama ei. Nu cunosc om care să se fi dezvoltat armonios şi fără traume devastatoare în absenţa mamei. Sper ca justiţia din România să nu permită o aşa dramă prin care s-ar sacrifica cel puţin două vieţi: a Alessiei şi a mea.  

Am încredere că acest coşmar prin care trec de mai bine de 2 ani se va încheia iar eu şi Alessia vom rămâne împreună aşa cum este firesc, omenesc şi drept să se întâmple. Cer nu doar dreptate, ci şi umanitate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel