Maladia Alzheimer ar putea fi prevenită cu un condiment cu gust aromat
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Compușii unui condiment cu gust dulce și aromat ar putea fi oprit procesul de formare a plăcilor de proteină "tau", care declanșează maladia Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Alzheimer's Disease, scrie descoperă.ro.

Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara au descoperit că doi compuşi din scorţişoară, aldehidă cinamică şi epicatechin, ar putea oferi o protecție creierului împotriva acestei maladii neurodegenerativă, putând opri procesul de formare a plăcilor de proteină "tau".

Odată cu înaintarea în vârstă, aceste proteine formează acumulări și depozite în interiorul neuronilor, ele fiind mult mai multe în cazul pacienților cu Alzheimer. Potrivit oamenilor de știință, testele de laborator au stabilit că aldehida cinamică previne aceste acumulări de proteine, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.

"Luaţi ca exemplu arsurile solare, o formă a stresului oxidativ. Dacă porţi o pălărie, poţi să îţi protejezi faţa şi capul de oxidare. Într-un anumit sens, adelhida cinamică este un fel de şapcă", a declarat coordonatorul studiului Roshni Graves.

Savanții atenționează, însă, că mai au "mult drum de parcurs înainte de a şti cu certitudine că această metodă va funcţiona şi pe oameni" și recomandă ca persoanele să nu tindă, încercând să evite maladia Alzheimer, să consume cantităţi mari de scorţişoară, dincolo de cantităţile obişnuite din alimente.

Consumul de scorțișoară are și alte efecte benefice. Astfel, potrivit sfatulmedicului.ro, scorțișoara poate reduce nivelul colesterolului rău, poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea producției cantității de insulină în organism, are proprietăți antifungice și se spune despre Candida că nu poate trăi într-un mediu în care este prezentă și scorțișoară. De asemenea, scorțișoara poate reduce proliferarea celulelor de leucemie și cancer limfom, are un efect de anti-coagulare a sângelui, iar prin mirosirea acestui condiment este stimulată funcția cognitivă și memoria.

Nu în ultimul rând, scorțișoara este un remediu natural pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap și ameliorarea migrenelor, luptă cu bacteria E.coli în sucurile nepasteurizate, iar în combinație cu miere calmează durerea cauzată de artrită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel