Makos guba sau bagheta uscată transformată într-un desert delicios
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video Youtube @ NoSalty
FOTO: captura video Youtube @ NoSalty
Bagheta uscată poate fi transformată într-un desert delicios.

Ingrediente

O baghetă mai uscată

500 ml lapte

3 gălbenușuri

85 g zahăr

vanilie (zahăr vanilat, extract de vanilie)

sare

150 g mac măcinat

65 g zahăr pudră

60 g stafide sau merișoare uscate

1-2 linguri coji de portocale confiate și tăiate cubulețe

Pentru sosul de vanilie

500 ml lapte

6 gălbenușuri

100 g zahăr

1 păstaie de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 lingură extract de vanilie

un praf de sare

Mod de preparare

Macul se macină și se amestecă cu zahărul pudră, peste care s-a adăugat un praf de scorțișoară, care să o aromă aparte macului.

Gălbenușurile se bat cu un praf de sare și cu zahărul tos, până se obține o spumă deschisă la culoare. Între timp se pune laptele la fiert împreună cu vanilia.

Laptele fierbinte se adaugă peste ouăle bătute, turnat încetișor și mixat la viteză mică.

Feliile de baghetă se așază într-un vas termorezistent, iar peste ele se pune zahărul cu scorțișoara.

Peste fiecare strat de baghetă se presară un strat generos de mac cu zahăr pudră, iar peste fiacre strat puteți presăra și stafidele care au stat la ”hidratat” în rom sau în suc de portocale, după preferință, precum și cojile confiate de portocale.

Peste ultimul strat se presară din abundență cu mac, iar peste tot ”montajul” se toarnă compoziția caldă de lapte cu ouă, cu o jumătate de centimetru peste ultimul strat de baghetă.

Budinca obținută se coace pentru 15-20 de minute, la 170 de grade Celsius. Budinca se taie în porții mici și se servește cu sos de vanilie, cu mult sos de vanilie.

Poftă bună!

Citește și: Vargabeleș, cea mai simplă budincă, desertul tradițional transilvănean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel