Data publicării:

Majoritatea germanilor cred că Rusia nu va ataca Germania, însă doar 2% cred că Forțele Armate ale acesteia sunt pregătite

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Aproape un sfert dintre germani - aproximativ 23% - se tem că Rusia ar putea invada Germania până în 2030, arată sondajul.

Majoritatea germanilor - aproximativ 61% - nu cred că Rusia va invada țara lor în următoarea decadă, deși doar 2% cred că Germania este bine pregătită în cazul în care acest lucru se întâmplă, potrivit unui sondaj YouGov citat de DW.

Aproximativ 12% dintre germani cred că Forțele Armate Germane sunt "destul de bine" pregătite în caz de invazie, în timp ce 39% cred că se află într-o stare "proastă" sau "foarte proastă".

Respondenții mai în vârstă au avut o părere mai proastă despre armată decât cei mai tineri, a raportat DW.

În ceea ce privește dacă Rusia va ataca o țară NATO până în 2030, aproape jumătate (48%) cred că scenariul este puțin probabil, în timp ce mai mult de o treime (36%) consideră că este probabil. 15% rămân indeciși.

Îngrijorările europene cu privire la agresiunea potențială a Rusiei

Rusia ar putea ataca Europa până la sfârșitul lui 2024 sau începutul lui 2025, a raportat Bild din Germania, citând surse de informații. Îngrijorarea apare din cauza unui posibil vid de conducere în Statele Unite după alegerile prezidențiale din 2024, care ar putea întârzia ajutorul american pentru aliații europeni.

Populația civilă din Occident ar trebui să se pregătească pentru un "război total" cu Rusia, a declarat președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, potrivit NV Ukraine.

Europa se confruntă din nou cu o "amenințare militară care nu s-a mai văzut de 30 de ani", a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, avertizând cu privire la posibilitatea unor atacuri rusești în cinci până la opt ani.

Posibilitatea ca Rusia să declanșeze un război împotriva NATO anul viitor este extrem de redusă, a declarat în același timp șeful Forțelor Armate ale Lituaniei, Valdemaras Rupšys, notează 

Rusia nu dorește un conflict militar direct cu Statele Unite și NATO și va continua activitățile asimetrice, care nu vor precipita un conflict militar la nivel global, au raportat serviciile de informații americane în martie.

Rusia se pregătește pentru un conflict pe scară largă cu NATO și ar putea ataca cel puțin o parte din teritoriul Alianței până în 2026, au raportat serviciile de informații germane.

În cazul unui atac al Rusiei, Estonia ar fi capabilă să respingă atacul și să câștige războiul, a declarat șeful Forțelor de Apărare ale Estoniei, generalul Martin Herem, pe 18 aprilie.

Planificatorii NATO consideră puțin probabilă o invazie directă a Rusiei în statele membre NATO în viitorul apropiat, a scris Wall Street Journal pe 30 aprilie.

Rusia nu are nici intenția, nici capacitatea de a ataca vreo țară NATO în acest moment, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pe 10 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel