Majorarea veniturilor parlamentarilor. Radu Popa (PSD): Cred că a fost o scăpare! Marcel Ciolacu a transmis imediat să nu susținem
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Deputatul PSD Radu Popa a vorbit despre mărirea veniturilor parlamentarilor, votată ieri în Senatul României.

Radu Popa, deputat din partea Partidului Social Democrat, a vorbit despre votul de ieri, din Senatul României, când senatorii PSD au votat în favoarea măririi veniturilor parlamentarilor:

„Acolo înțeleg faptul că a fost un amendament UDMR - PNL. La o oră după ce ați publicat știrea, Marcel Ciolacu a transmis pe grupul de WhatsApp că PSD nu va susține această majorare a salariilor pentru parlamentari, iar aici mi se pare și corect. PSD nu va susține majorarea salariilor și veniturilor parlamentarilor, pentru că, într-o Românie care moare de foame, să măresc salariile eu, parlamentar, mi se pare ...“, a spus, resemnat, Radu Popa.

„Marcel Ciolacu are legătură cu pământul!“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Are legătură cu pământul. Vă arăt că exact la o oră a venit mesajul de la consilierul dânsului care se ocupă cu Parlamentul și am spus că nu vom susține acest lucru. Probabil că a fost o scăpare, nu știu ce să vă zic, pentru că eu sunt deputat, nu știu ce e la Senat. PSD nu va susține această majorare a salariilor și veniturilor parlamentarilor. Nu e vorba de populism, pentru că sunt alți oameni care o duc rău și ăia trebuie ajutați.“, a spus, la DC News, deputatul PSD Radu Popa.

Radu Popa: În 22 septembrie, acum, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din decembrie

Deputatul PSD Radu Popa a fost invitatul zilei de joi la interviurile DCNews și DCNewsTV. 

„Astăzi suntem pe 22 septembrie. Vă spun o bombă acum, nu spune nimeni în România, pentru că nu e bine să spunem, e bine să stăm cu gunoiul sub preș, nu cumva să vadă cineva că este mizerie în casă. Azi, 22 septembrie 2022, pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici”, a zis deputatul Radu Popa.

„Deci, în 22 septembrie, acum, la ora asta, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din luna decembrie”, a reiterat Radu Popa.

„De ce? Pentru că energia este vândută în avans, pentru că am pus un preț plafonat de 1300 lei MW la furnizare. Energia a fost cumpărată cu prețurile din piață, mult peste 1300! L-am închis pe trader, în sensul că le-am luat sută la sută dacă ei vând în afară și le-am dat 2 la sută dacă vând în interior”, a mai spus Radu Popa.

„Parenteză: apariția peste noapte a unei ordonanțe care plafonează prețul la producători sperie investitorul”, a mai zis deputatul în cadrul interviului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel