Majorarea pensiilor. Simona Bucura Oprescu: În ianuarie vom avea 13,8%. Această creștere va avea loc la începutul fiecărui an
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Românii vor beneficia de o majorare semnificativă a pensiilor începând cu 1 ianuarie, conform declarațiilor ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu.

"De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8 la sută. Din septembrie, avem aici formula elvețiană care spune așa: că formula de majorare a pensiilor este rata inflației din anul precedent plus jumătate din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pentru 2024. Asta înseamnă că punctul de pensie va crește de la 1.785 lei la 2.031 lei la toți românii de la 1 ianuarie", a explicat Simona Bucura Oprescu, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV de sâmbătă.

Ministrul Muncii a subliniat importanța și stabilitatea acestei creșteri, precizând că majorările de pensii vor fi aplicate anual, în luna ianuarie, conform noii legi adoptate. "O precizare extrem de importantă. Dacă până acum nu era specificată în lege în mod expres data la care se poate face majorarea pensiilor, în noua lege stipulăm în clar faptul că această majorare trebuie să fie făcută în fiecare an în luna ianuarie astfel încât să nu repetăm situații cum am avut în anii precedenți, când nu am avut creșteri ale pensiilor sau situații în care aceste majorări au fost făcute într-o altă lună decât luna ianuarie", a precizat Simona Bucura Oprescu.

Această decizie vine ca răspuns la necesitatea asigurării unui cadru stabil și predictibil pentru majorările pensiilor, eliminând astfel factorul politic care ar putea influența deciziile referitoare la acest subiect vital pentru mulți dintre pensionarii din România.

Majorarea substanțială a pensiilor va aduce un suport financiar semnificativ pentru beneficiari și se aliniază cu eforturile de a menține un nivel de trai decent pentru populație. Este așteptat ca această măsură să aducă beneficii tangibile pentru pensionari și să contribuie la reducerea presiunii financiare pe care aceștia o resimt în viața de zi cu zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel