Majorarea pensiilor cu 40%. Rareș Bogdan: O sarabandă a declarațiilor populiste fără acoperire
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit despre scandalul iscat de adoptarea Legii Pensiilor de către Guvern.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre scandalul izbucnit la finalul săptămânii trecute, după ce Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat majorarea pensiilor cu o medie de 40% în următorul an.

„Avizul dat de ministrul Boloș spune foarte clar în ce condiții pot fi mărite pensiile. Noi am solicitat o ședință de coaliție mâine (n. r.: luni), pentru a lămuri această sarabandă a declarațiilor, nu atât a atacurilor la adresa PNL, suntem obișnuiți și imuni, ci faptul că o astfel de chestiune se discută în coaliție”, a declarat Bogdan la un interviu la Digi24.

Pensiile trebuie majorate cu rata inflației, susține Rareș Bogdan

„Legea pensiilor trebuia să fie gata de vreun an, a fost întârziată. Era vorba despre majorarea pensiilor cu 13,8%, însemnând rata inflației pe 2022. Deci obligația pe care o are un partid responsabil, potrivit legii, de a majora pensii cu acel 13,8%.

Am văzut declarația premierului de acum, ulterior am văzut declarația ministrului Muncii, care vorbeau de o creștere de 40%. Inițial am crezut că nu auzim bine, pentru că acest 40% l-am auzit în mandatul doamnei Olguța Vasilescu, și în mandatul doamnei Dăncilă.

Acest 40% pare un prag care este în mintea PSD, indiferent de cine conduce acest partid, indiferent de perioada în care este anunțat. Nu e nicio problemă, și noi ne dorim, la fel ca fiecare om să creștem pensiile cu cât mai mult. Că e 40%, că e 50%, că e 60%, dar nu putem face nici o sarabandă a declarațiilor populiste care să nu aibă acoperire”, a spus europarlamentarul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel