Majorarea pensiilor. Bogdan Chirieac, avertisment: Bubele înspăimântătoare de pe fața statului român
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Majorarea pensiilor. Bogdan Chirieac, avertisment: Bubele înspăimântătoare de pe fața statului român / Foto: Pixabay
Majorarea pensiilor. Bogdan Chirieac, avertisment: Bubele înspăimântătoare de pe fața statului român / Foto: Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre majorarea pensiilor.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus dacă vede majorarea punctului de pensie cu 10% ca fiind suficientă.

"Doamnă, să vedem dacă și majorările în cauză vor putea fi acordate, deoarece nu știm aproape nimic despre evoluția economiei în anul care a început. Nu știm nici noi, în România, nu prea știu nici cei mari din afară cum vor evolua lucrurile. Sunt atât de multe elemente de îngrijorare, încât o predicție este destul de greu de făcut. Deocamdată, bugetul României cred că nu coincide, și aici mă refer la venituri cu cheltuieli. Firește că oamenii nu sunt mulțumiți, că niciodată nu ești mulțumit de o majorare, dar ideea este cum reușești, nu știu, să crești productivitatea muncii, că până la urmă banii ăștia nu se pot da numai din elicopter, cum a fost cazul României în ultima perioadă, deci cumva e un aparat bugetar uriaș, birocratic, greoi, care frânează practic inițiativa, e foarte greu să își plătești taxele la ANAF, bugetofag, deci cheltuieli foarte mari, adică costă statul foarte mult în România și are extrem de puține lucruri importante realizate.

"Bubele înspăimântătoare de pe fața statului român"

Totul se suprapune și pe un sistem de justiție practic nefuncțional. Nu vorbim de justiția penală unde au fost atât de multe abuzuri, nu, vorbesc de justiția pur și simplu, asta comercială, civilă. Procesele durează în România ani de zile. Este imposibil să atribui o licitație eventual de infrastructură mare, durează licitația 4 ani și încă 4 ani litigiile și apoi după 8 ani de zile îți dai seama că trebuie reluat totul de la început că numai sunt valabile prețurile, se desființează firmele, deci sunt toate probleme astea, bubele astea înspăimântătoare de pe fața statului român care acum iată au cuprins tot mecanismul.

Că e insuficientă majorarea, cu siguranță. Că inflația a fost 10% și de-abia se acoperă inflația, de acord. Anul ăsta probabil că inflația va fi tot în această zonă și probabil oamenii nu vor fi compensați, iarăși suntem de acord, ideea este de unde faci rost de bani.", a răspuns analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Românii cu pensii între 1601 - 2199 lei, excluși de la ajutor. Budăi, EXPLICAȚII: Cum s-a ales pragul de 1.600 de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel