Majorarea alocaţiilor pentru copii la 200 lei, respinsă cu scandal de Senat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Propunerea legislativă care prevede majorarea alocaţiei de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani a fost respinsă cu scandal de Senat.

Propunerea de lege primise un raport comun de respingere întocmit în comisiile pentru buget-finanţe şi muncă ale Senatului, care a fost respins de plenul Camerei Superioare a Parlamentului cu 68 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă şi trei abţineri. Astfel, a fost supus votului şi proiectul de lege, însă şi acesta a fost respins cu 41 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi nouă abţineri, scrie romaniatv.net.

Dezbaterile au fost presărate cu mai multe scandaluri. În timpul dezbaterilor din plen, senatorul social-democrat Şerban Nicolae a anunţat că senatorii din grupul pe care îl reprezintă votează împotriva iniţiativei legislative.

În schimb, senatorii PNL s-au revoltat pentru că în bugetul de anul viitor nu sunt incluse sume pentru majorarea acestor alocaţii. Un alt senator PNL le-a amintit colegilor că-şi vor privi copiii în ochi când vor ajunge acasă.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel