Majorare pensii. Vâlcu: Te întăreşte sufleteşte. Gospodăreşte, nu!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (SHVETS production)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (SHVETS production)
Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a făcut un anunț pentru pensionari, înainte de Paşti.

"Noi avem toată bunăvoinţa - atât noi de la Casa Naţională de Pensii, cât şi cei de la Ministerul Muncii - dar, până la urmă, cifrele vorbesc. De fiecare dată când au fost încasări bune la bugetul de stat, de fiecare date au fost aceste majorări ale punctului de pensie", a spus Daniel Baciu, într-un interviu pentru Antena 3.

"Nu putem vorbi despre o majorare, ci doar de o corectare, de o aducere la nivelul puterii de cumpărare de anul trecut. Cum să însemne majorare, dacă tu, anul trecut, luai o pâine şi, acum, iei tot o pâine? Faptul că ţi-a crescut pensia te întăreşte sufleteşte. Gospodăreşte nu te întăreşte în niciun fel. Când te duci la piaţă, observi că banii sunt mai puţini, dar aici domnul de la Casa de Pensii are o speranţă. Se referă la contribuţiile care vor creşte, cât va reuşi să adune statul. Graţie scumpirii carburanţilor, tot mai mult va reuşi să adune statul, din accize şi din TVA", a punctat jurnalistul Val Vâlcu.

"Sunt bani mulți pentru pensii"

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe al României, a venit, de curând, cu soluția pentru pensii. 

”M-ați auzit pe mine vreodată că nu sunt bani pentru pensii? Niciodată! Sunt bani mulți” a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul emisiunii DCNews - DCBusiness. El a mai spus că acei 30.000 de oameni angajați în zona publică de la începutul anului costă România aproximativ jumătate de miliard de euro/an. ”Pentru ce?” întreabă el, spunând că nu era nevoie de ei și amintind că el nu a crescut niciodată numărul de angajați în administrație. Politicianul consideră că sunt oricum prea mulți angajați, unde mai punem că primesc un salariu de 5000 - 7000 de lei - chiar mai mult.

”Pentru ce banii aceștia? Bani există în economie. Tu, ministrul al Muncii, trebuie să te ții de aplicarea unei legi. Cel care trebuie să-ți dea și să-ți spună în cât timp poate plăti este ministrul de Finanțe, care, la rândul lui trebuie să se uite la toată masa Guvernului și la întreaga economie, pentru că toate se vor închide la el la final de an.” a continuat Eugen Teodorovici. 

Cu alte cuvinte, Eugen Teodorovici susține că varianta care stă astăzi pe masa Guvernului este eliminarea risipei banului public. ”Taie din cheltuielile nejustificate, pentru că sunt miliarde” transmite el. 

”Sunt soluții, iar cei care nu vor să le găsească fac o crimă” a conchis el subiectul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel