Maia Sandu și Volodymyr Zelenski, decizii importante. Ce s-a hotărât în timpul vizitei de la Kiev. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Presedinte.md
Sursă foto: Presedinte.md
În prima vizită în calitate de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a mers la Kiev și s-a întâlnit cu Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei. Cei doi lideri au luat mai multe decizii importante.

Chișinăul și Kievul ar urma să fie legate printr-o magistrală modernă, un coridor rapid de transport rutier, iar pentru aceasta ar urma să fie construit un pod peste Nistru, scrie Jurnal.md. Despre aceasta au anunțat președinții Republicii Moldova și al Ucrainei, după întrevederea de la Kiev.

„Avem o idee ambițioasă de a construi o magistrală modernă care va conecta Kievul și Chișinăul. Am discutat posibilitatea construcției unui pod peste Nistru, care va scurta timpul de călătorie între capitalele noastre.”, a anunțat președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

„Unul dintre proiectele discutate este dezvoltarea infrastructurii prin crearea unui coridor de transport rutier între Chișinău și Kiev, care ar fi cea mai rapidă cale între capitalele statelor noastre. Am analizat opțiunea dezvoltării infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kyiv. Avem multe probleme comune de soluționat și suntem siguri că întâlnirea de astăzi pune bazele unei cooperări strategice, pe termen lung, între statele noastre”, a precizat Maia Sandu.

Printre alte subiecte discutate în cadrul întrevederii se numără accelerarea acordului ce ar permite cetățenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinului de identitate; necesitatea de a diversifica sursele de energie; aprovizionarea cu apă a localităților de pe ambele maluri ale râului Nistru ca prioritate comună; dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kyiv, care să asigure cea mai rapidă rută între capitalele celor două state. La sfârșit de conferință, Zelenski a invitat-o pe Sandu să revină la Kiev pe 24 august, atunci când Ucraina sărbătorește 30 de ani de independență. Maia Sandu, la rândul ei, i-a adresat și ea o invitație oficială în Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel