Maia Sandu scoate oamenii în stradă. Dodon încearcă UZURPAREA PUTERII în stat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Maia Sandu cheamă lumea la protest astăzi, 3 decembrie, la ora 10, în fața Parlamentului, după ce Igor Dodon încearcă uzurparea puterii în stat.

Maia Sandu cheamă lumea la protest astăzi, 3 decembrie, la ora 10, în fața Parlamentului, după ce Igor Dodon prin deputații PSRM a înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care cere scoaterea SIS-ului din subordinea Președinției.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să anuleze în mod abuziv votul popular din 15 noiembrie. Proiectul prin care SIS este scos din subordinea președintelui este un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile. Această persoană planifică să controleze instituțiile statului și schemele de corupție. Este o tentativă de uzurpare a puterii de stat. Acest abuz nu este ultimul. PSRM și deputații lui Șor vo lupta în continuare împotriva propriului popor”, a declarat Maiei Sandu, potrivit Deschide.md

Dodon trage serviciile secrete după el

Igor Dodon, prin deputații PSRM, a înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care cere scoaterea Serviciului de Securitate și Informații din subordinea Președinției. Despre aceasta anunță pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales. Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi. Asta înseamnă că mâine se planifică adoptarea lui plen. Este desigur o acțiune disperată a unui personaj căruia îi fuge pământul de sub picioare. De asemenea, se scuipă pe voința a peste 1,6 milioane de oameni care au participat la alegerile prezidențiale, or aceștia a mers la vot inclusiv pentru faptul că președintele ca instituție să le reprezinte interesele. Nu mai zic de faptul că proiectul este vădit neconstituțional”, a spus Sergiu Litvinenco, informează Deschide.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel