Maia Sandu scade în popularitate. Comuniștii și socialiștii sunt, din nou, primii în sondaje
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a scăzut în popularitate. De cealaltă parte, Partidul Acțiune și Solidaritate a scăzut în preferințele cetățenilor de peste Prut.

Maia Sandu rămâne politicianul care se bucură de ce-a mai mare încredere în rândul cetățenilor. Șeful statului este susținută de 16,6% din cetățenii R.Moldova. Datele se regăsesc în Barometrul „România – Republica Moldova”, realizat de către compania CBS la comanda ISPRI și IDIS „Viitorul”.

Sandu este urmată de Igor Dodon, susținut de 10,3% din respondenți și Ilan Șor – 2,1%.

Totodată, la întrebarea închisă privind încrederea în politicieni, cel mai pozitiv a fost apreciat edilul capitalei, Ion Ceban. Acesta este urmat de Igor Dodon, iar Maia Sandu s-a clasat abia pe locul III, scrie Deschide.

Trei forțe politice ar accede în viitorul Parlament. PAS, depășit de BCS în preferințele alegătorilor

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, în noul legislativ ar accede 2 partide și un bloc electoral. 

Astfel, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula 40% din numărul celor deciși, fiind urmat de PAS cu 36%.

Pe locul III s-ar clasa Partidul „ȘOR” cu 12,9%.

Alte formațiuni politice nu ar trece pragul electoral de 5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie pe un eșantion de 1134 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%, mai scrie Deschide.

Maia Sandu: Mulțumim României, care dovedește încă o dată solidaritate și generozitate față de cetățenii Republicii Moldova

În contextul unei ședința comune între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis un mesaj:

„Ziua de luni începe cu vești importante - la sfârșitul acestei săptămâni, la Chișinău va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Cu acest prilej, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii. Între acestea, acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming. Avem o șansă unică să implementăm proiecte de importanță majoră pentru țara noastră. Mulțumim României, care dovedește încă o dată solidaritate și generozitate față de cetățenii Republicii  Moldova“, menționează Maia Sandu (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel