Maia Sandu: Mulțumim României, care dovedește încă o dată solidaritate și generozitate față de cetățenii Republicii Moldova
Maia Sandu salută ajutorul pe care România îl acordă Republicii Moldova.
În contextul unei ședința comune între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis un mesaj:
„Ziua de luni începe cu vești importante - la sfârșitul acestei săptămâni, la Chișinău va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Cu acest prilej, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii. Între acestea, acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming. Avem o șansă unică să implementăm proiecte de importanță majoră pentru țara noastră. Mulțumim României, care dovedește încă o dată solidaritate și generozitate față de cetățenii Republicii Moldova“, menționează Maia Sandu.
Maia Sandu spune că unirea Republicii Moldova cu România nu e realizabilă dacă 50%+1 din populație își dorește acest lucru
Pentru ca Unirea cu România să aibă loc, nu este suficient ca 50%+1 din oameni să-și dorească acest lucru și este necesară o majoritate covârșitoare. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. Sandu a dat de înțeles că nu pledează pentru unirea firească cu România, ci mai degrabă optează pentru apropierea de România în cadrul Uniunii Europene.
Întrebată cum vede creșterea curentului unionist din Republica Moldova, în condițiile în care cel mai recent sondaj a arătat că aproximativ 44% dintre moldoveni și-au dori unirea cu România, Maia Sandu a declarat:
„Știm că există un număr mare de oameni care sprijină ideea Unirii. În același timp, există și altă parte din societate, care este speriată de ideea Unirii. Or, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară suficientă. Vom urmări sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile. Între timp, noi construim relații cu România. Dincolo de discursuri, noi construim poduri, proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, cultural, educațional”, a declarat Maia Sandu.
Întrebată dacă este suficient ca 50% + 1 să-și dorească unirea, Maia Sandu a declarat că „mai mult, întrucât un asemenea proiect trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor”.
Mai mult, Maia Sandu a dat de înțeles că nu militează pentru o unire firească cu România, ci doar de apropiere în cadrul Uniunii Europene (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News