Data publicării:

Maia Sandu, despre aderarea la NATO: Cetățenii trebuie să decidă la referendum / Zaharova: NATO vrea ca R. Moldova să fie un poligon de confruntări cu Rusia

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Maia Sandu a vorbit despre aderarea Republicii Moldova la NATO.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost invitată la emmisiunea „În Profunzime” de la ProTV, unde a vorbit despre aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

„Acest lucru trebuie să și-l dorească cetățenii și acest lucru trebuie să se facă prin Referendum. Dar astăzi, dacă ne uităm la sondaje, nu există o susținere majoră pentru aderarea la NATO”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit Maiei Sandu, faptul că la Chișinău există un oficiu NATO este insufficient în sensul combaterii propagandei rusești, care vine să sperie lumea cu pretinse provocări și mesaje despre război. În acest sens, autoritățile de la Chișinău planifică să creeze o instituție, pe lângă Consiliul Suprem de Securitate, care ar avea rolul de monitorizare și combatere a informațiilor de manipulare și propagandă, conform Deschide.

CITEȘTE ȘI     -    Maia Sandu cheamă oamenii la Chișinău. A convocat o adunare populară care să confirme vectorul pro-european / video

Federația Rusă atenționează că NATO pregătește din Republica Moldova un poligon de confruntări geopolitice

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a venit cu noi atacuri verbale la adresa Republicii Moldova. De această dată, șefa serviciului de presă al Externelor rusești este indignată de relațiile dintre NATO și Republica Moldova. Zaharova a acuzat NATO de faptul că ar intenționa să atragă Chișinăul în Alianță, pe fundalul situației din Ucraina și că „pregătește din Republica Moldova un poligon pentru confruntări geopolitice cu Rusia”, conform Deschide.

Acest comentariu a fost publicat de către șefa serviciului de presă al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, scrie Agenția rusă de presă Tass.ru.

Potrivit sursei, reacția oficialei de la Moscova vine ca răspuns la niște declarații lansate de adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, care spunea că relația dintre NATO și Republica Moldova va fi pe atât de strânsă, pe cât va dori Republica Moldova.  

„Încotro vor duce aprofundarea relațiilor dintre unele țări cu Alianța și promisiunile lor de susținere în fața amenințării rusești? Noi am văzut – revoluții colorate, lovituri de stat, instabilități politice și crize economice. În mod special acest lucru se referă la spațiul post-sovietic, care este un fel de „poligon” pentru NATO în confruntările sale geopolitice cu țara noastră. Vedem, că această soartă este pregătită și pentru Moldova”, a spus Zaharova.

Ea a calificat drept „cinică atragerea Republicii Moldova spre NATO”  în contextul războiului din Ucraina. Zaharova pune acest război tot pe seama celor din NATO, motivând că a fost provocat de intențiile Alianței de a-și lărgi spațiul.  

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a atenționat că „o posibilă aprofundare a relațiilor dintre Republica Moldova și NATO, va duce la pierderea suveranității țării”, iar acțiunile Alianței le-a calificat drept „neocoloniale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel