Maia Sandu cere încetarea conflictului din Ucraina: Atacurile rusești au dus la întreruperi de curent în Republica Moldova. Războiul trebuie oprit!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Republicii Moldova cere încetarea războiului din Ucraina.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reacționat după ce Rusia a lansat astăzi circa 100 de rachete asupra infrastructurii civile și energetice ale Ucrainei. 

Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, a scris președintele, conform Deschide.

Amintim că mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv centre raionale, au rămas fără curent electric ca urmare a bombardării de către Rusia a sistemului energetic al Ucrainei (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Oficiali din SUA: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de Ucraina care a încercat să se apere de Rusia

Joe Biden: Este puţin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie, transmite AFP.

'Este puţin probabil... să fi fost trasă din Rusia', a declarat reporterilor Joe Biden după o întâlnire de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7, organizată în marja summitului G20, care are loc în Bali, Indonezia, precizează Agerpres.

A adăugat că există informaţii care contrazic presupunerile că racheta care a provocat o explozia soldată cu moartea a două persoane în satul Przewodow din estul Poloniei a fost trasă din Rusia.

'Există informaţii preliminare care contestă acest lucru. Nu vreau să spun asta până când nu investigăm complet, dar este puţin probabil, din linia traiectoriei, să fi fost trasă din Rusia, dar vom vedea', a declarat preşedintele SUA, conform Reuters.

Preşedintele american a subliniat că investigaţiile asupra incidentului sunt în desfăşurare.'Am convenit să sprijinim ancheta Poloniei cu privire la explozia din Polonia rurală, lângă graniţa cu Ucraina, şi se vor asigura că ne dăm seama exact ce s-a întâmplat', a spus Biden.'Şi apoi vom stabili împreună următorul pas, pe măsură ce investigăm şi înaintăm (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Bogdan Chirieac și Mircea Badea, replici după incidentul din Polonia cu fragmentele de rachetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel