Maia Morgenstern, cuvânt de rămas bun: Aseară am plecat brusc. Mi se spărgea inima de jale, mi se uscase sufletul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Celebra actriță Maia Morgenstern a scris un mesaj sfâșietor. 

Doar o mare actriță, un mare om al artei și al cuvintelor ar fi reușit să scrie un mesaj atât de dureros despre ceva atât de frumos. A făcut-o Maia Morgenstern, într-un stil caracteristic. 

”Cuvânt de rămas bun. Sau în loc de lacrimi de despărțire. Cu ce se mănâncă iubirea... Sau gustul prețuirii și al prieteniei. Am încheiat o etapă: la Iași am avut premiera spectacolului Baltagul, regia Toma Hogea. Cu, alături, împreună, pentru că ei sunt Trupa Ateneului Național Tătărași. Trupa de șoc. Echipa de intervenții. Pentru că ei sunt un Vulcan. Un ciclon, o furtună, un tzunami. În același timp, perfect antrenați, pregătiți. Exacți și creativi. Inventivi și riguroși. Disciplinați și demni. Liberi, cu totul liberi în cuget și-n simțiri și cu totul dedicați cauzei: proiectului cultural Baltagul.

”Doamne, că nici nu știam ce m-a lovit!”

Timp de repetiții??? Nu mai spun, ar suna ca o laudă de sine. Este, în sine, lauda de sine: sunt a lor, colega lor, trup (și suflet) din trupa lor. Iar timpul?? Timpul e relativ: în 4 zile...6 (șase) spectacole. Și toate Baltagul.

Vorbeam, mă rog, scriam, de o furtună, de un uragan, de un ciclon: repetițiile, toate cele 12!!! (douăsprezece!!!) de la 9 am până la 9 pm. Adică program mediu. Aaaaaaa, Doamne, că nici nu știam ce m-a lovit!

Aseară am plecat brusc de la petrecerea de adio: mi se spărgea inima de jale, mi se uscase sufletul de durerea despărțirii. Nu, nu mai aveam cuvinte frumoase: se rostiseră toate. Lacrimi și râsete... se consumaseră. Ba, chiar și reproșuri, scuze și ironii: Căci, da, fiecare dintre cele 6 spectacole a avut câte o fisură: ba un cuvânt uitat, ba unul rostit aiurea (isprăvit, în loc de ispășit!), ba o lumină, ba un întuneric, o proiecție prea devreme, ba un cântec prea târziu Noi, echipa, ce vreți dumneavoastră, împreună, cu totul împreună - în, pentru - spectacolul Baltagul. Și spectacolul începea la 11; sau la 17; sau la 19; sau la 20... depinde.

Dar cu siguranță se termina după ora 21! Totul închis. Nimic. O dată s-a întâmplat să rămân fără NIMIC de mâncare pentru seara. Nici apă nu aveam. Vaaai! Colegii de la tehnic au spus: ”Da' luați, doamnă, niște covrigi. Iacă-tă, mai avem de la recuzită, luați și mâncați... luați ș-o sticla de apă!”. Au fost buni, tari și buni. Tare buni. Mulțămim boieri dumneavoastră, că bine mi-au prins! Gustul iubirii sau cu ce se mănâncă...” a scris actrița Maia Morgenstern, pe Facebook, unde a adăugat și imagini, pe care le puteți vedea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel