Data publicării:

Mai sunt rentabile investițiile în imobiliare? Ce spune profesorul Mircea Coșea

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Economistul Mircea Coșea a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cât de rentabile sunt investițiile în imobiliare în această perioadă.

În ultima perioadă, mulți români au investit în imobiliare pe care, ulterior, le-au închiriat pentru a-și recupera banii. Având în vedere că întreaga comunitate internațională trece printr-o serie de crize, economică, energetică și pandemică, l-am contactat pe economistul Mircea Coșea pentru a ne explica dacă există șanse pe termen mediu și lung ca investițiile în imobiliare să se dovedească rentabile:

„Este o idee bună pe termen lung, pentru că apartamentele se vor vinde din ce în ce mai greu. Creditarea se face greu, băncile pun niște condiții mai complicate pentru credite, deci închirierea va fi, probabil, o activitate care se va manifesta mai intens și mai rapid decât cumpărarea de apartamente.

Pe de altă parte, pentru cei care investesc și închiriază, e o sursă de venit permanentă, cu o anumită stabilitate. Sigur, trebuie avut grijă cu legalitatea actelor de închiriere și cu o anumită grijă față de modul în care se închiriază, pentru că sunt foarte multe cazuri de abuzuri, de neplată. Cred că, în momentul de față, închirierea o să prevaleze cumpărarea.“, a precizat economistul.

Rate la apartament sau chirie? Câciu, REGULA de AUR despre credite și păstrarea economiilor în perioada următoare

 

Efectele creșterii prețurilor materialelor de construcții se reflectă în perioada următoare și în evoluția prețurilor locuințelor. Totodată, criza economică impune anumite constrângeri românilor care intenționează să facă un credit pentru achiziționare unei locuințe. În acest sens, economistul Adrian Câciu a oferit un interviu exclusiv pentru DC News, unde a venit cu recomandări pentru cei care vor să facă un credit:

„Legat de locuințe, prețul acestora va crește în continuare, iar recomandarea mea e să nu facă credite. Este o pierdere dublă. Pe de o parte, prețurile locuințelor cresc și atunci vei cumpăra ceva foarte scump, iar când vei plăti, o vei face cu dobânzi din ce în ce mai mari. Oamenii ar trebui să mai aștepte ca lucrurile să se stabilizeze. Cred că acest lucru se va întâmpla la finalul anului 2022 și începutul lui 2023“, spune Adrian Câciu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel