Mai mulți români, blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai mulți români sunt blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că mai mulți români sunt blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai.

"În contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenție și monitorizează situația a două grupuri de cetățeni români aflați în Aeroportul Internațional Dubai, ale căror curse aeriene au fost anulate.

MAE precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile aeroportuare și reprezentanții companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetățenilor români sunt respectate în această situație. De asemenea, reprezentanții oficiului consular mențin dialogul în permanență cu persoanele în cauză și au recomandat să respecte instrucțiunile autorităților emirateze pentru evitarea oricăror riscuri generate de situația cu caracter excepțional existentă pe plan local. În măsura în care arterele rutiere vor fi deblocate și traficul va fi reluat, reprezentanții Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa pentru acordarea de asistență consulară la fața locului.

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile emirateze, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaționalizarea pistelor Aeroportului Internațional Dubai începând cu ora 17:00 (ora locală).

Asistență consulară

Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autoritățile emirateze și cu cetățenii români, acordând asistență consulară, conform competențelor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +971 50 937 4516", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel