Urmărește emisiunea live
Mai mulți medici NU au purtat mască la un eveniment public, dar în poze le-au fost adăugate prin Photoshop
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mai mulți medici NU au purtat mască la un eveniment public, dar în poze le-au fost adăugate prin Photoshop  / Foto: Facebook Spitalul V. Ignatenco
Mai mulți medici NU au purtat mască la un eveniment public, dar în poze le-au fost adăugate prin Photoshop / Foto: Facebook Spitalul V. Ignatenco
Moment jenant la un spital. Mai multor medici le-au fost puse măști de protecție prin Photoshop.

Situația jenantă la Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” din Chișinău. Mai mulți medici nu au purtat măști de protecție la evenimentul dedicat aniversării a 36 de ani de la fondarea instituției. Totuși, în fotografiile publicate pe Facebook, administrația a decis să le acopere fețele cu măști ilustrate în Photoshop. Internauții au observat imediat acest lucru, iar după un val de critici, reprezentanții spitalului au șters fotografiile de pe pagina oficială a instituției. Pe pagina instituției au rămas doar câteva poze de la evenimentul la care au participat lucrătorii medicali.

Oamenii s-au declarat revoltați de faptul că medicii nu respectă măsurile de protecție pe care le recomandă și că pozele au fost editate pentru a ascunde faptul că aceștia nu aveau măști de protecție la un eveniment unde participau zeci de persoane.

"Măștile erau normale, nu erau desenate"

Solicitat de Ziarul de Gardă, Vitalie Chiosea, purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că medicii purtau de fapt măști, însă din cauza reflectării luminii în fotografii „lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop”.

„Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile erau normale, nu erau desenate, însă din cauza luminii le-au scos ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Măștile nu erau desenate. Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”, a spus purtătorul de cuvânt.

Ulterior, reprezentanții spitalului au venit cu o reacție și pe pagina de Facebook.

"Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook comunică următoarele.Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa. Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist.", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” din Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel