Mai mulți lunetiști, observați pe acoperișuri, în timpul transportului sicriului Reginei Elisabeta a II-a - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mai mulți lunetiști, observați pe acoperișuri, în timpul transportului sicriului Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Pixabay
Mai mulți lunetiști, observați pe acoperișuri, în timpul transportului sicriului Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Pixabay
Mai mulți lunetiști au fost observați pe acoperișuri, în timpul transportului sicriului Reginei Elisabeta a II-a.

Mai mulți lunetiștii au fost văzuți pe acoperișuri în Edinburgh, în timpul pregătirilor pentru trecerea sicriului Reginei Elisabeta a II-a, scrie LadBible.

Trupul neînsuflețit al Reginei a fost dus de la Castelul Balmoral în capitala Scoției și a rămas la Palatul Holyroodhouse, înainte de a fi trimis la Catedrala St Giles pentru ca publicul să-și poată aduce omagiile pentru suverană.

O prezență uriașă a poliției a fost observată în timp ce mii de oameni au coborât pe Royal Mile înaintea procesiunii Majestății Sale, luni după-amiază. Ca parte a măsurilor de securitate, mai mulți lunetiști au fost văzuți aliniind acoperișurile Palatului Holyroodhouse și Catedralei St Giles.

Reacțiile internauților



Imaginile cu lunetiștii au ajuns pe TikTok, una arătând câțiva ofițeri înarmați pe balconul unei clădiri, alături de legenda: "Lunetişti din Edinburgh așteaptă sosirea Reginei". Imagini similare au fost distribuite cu descrierea: "Cei pe care nu îi vezi la televizor". Un alt martor a filmat doi lunetiști în vârful Catedralei St Giles, un internaut scriind: "Îi protejează pe toți de asasini, în timpul a ceea se întâmplă".

O mulțime de oameni și-au împărtășit gândurile despre securitatea crescută pentru procesiunile legate de înmormântarea Reginei Elisabeta. "Vor fi și în toată Londra", a scris unul, în timp ce altul a spus: "Nu-i uita și pe cei care sunt printre civili". Un al treilea a adăugat: "Luna aceasta va fi cea mai scumpă lună din istorie pentru angajarea celor din securitate"

Transportul sicriului reginei de la Edinburgh la Londra a fost programat pentru marți cu o aeronavă a Royal Air Force, iar mai apoi cu RAF Northolt. Înmormântarea Majestății Sale va avea loc la Westminster Abbey luni, 19 septembrie, la ora 11. Printre participanții la înmormântare se numără președintele american Joe Biden, precum și politicieni și demnitari din întreaga lume.

Lista țărilor care nu au fost invitate la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie nu a invitat reprezentanți ai Rusiei, Belarusului și Myanmarului la înmormântarea Reginei Elisabeta II-a, arată raportul The Guardian, citând surse guvernamentale, scrie Interfax. Iranul va fi reprezentat la ceremonie doar la nivel de ambasador.

Guvernul britanic se așteaptă ca aproximativ 500 de oficiali de rang înalt din întreaga lume să vină la înmormântarea Reginei pe 19 septembrie la Londra. După cum s-a menționat, acesta va fi cel mai mare eveniment diplomatic pentru Regatul Unit din ultimele decenii. Oficialii notează că în câteva zile trebuie să organizeze primirea a sute de vizite de stat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel