Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE/ Mai mulți elevi din Iași au ajuns la spital după ce ar fi mâncat sandvișuri stricate oferite de școală

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Elevii din localitatea ieșeană Strunga au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău.

UPDATE:

"Sunt 15 copii internaţi, cu stare generală bună în prezent. Nu au vărsat de la momentul internării, trei dintre ei au prezentat scaun semiconsistent în cursul nopţii. Fără alte stări semnificative pe parcursul nopţii", a transmis Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi.

Iniţial a fost solicitat ajutorul personalului medical al dispensarului din localitate. Ulterior, aceştia au fost transportaţi la spital. În Strunga, inițiativa "Masă sănătoasă" este pusă în aplicare de UAT în parteneriat cu instituția de învățământ, având 296 de copii ca beneficiari. Programul este desfășurat în 48 de instituții de învățământ din județ, potrivit Agerpres.

Știre inițială: Mai mulți elevi din localitatea ieșeană Strunga au ajuns de la școală direct la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Copiilor li s-ar fi făcut rău din cauza sandvișurilor pe care le-au primit în pauza mare prin programul "Masa Sănătoasă". Autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică la unitatea de învățământ, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat.

"Elevii au ajuns la cabinetul medicului de familie care a solicitat intervenția ambulanțelor. O parte dintre aceștia prezentau forme mai ușoare", a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Sursa Foto: Captură Video Antena 3 CNN.

"Copiii prezentau acuze digestive, greață, vărsături, modificări de scaun, după consumul unor sandvișuri la școală. Numărul de cazuri anunțat până în prezent este de 16 persoane", a spus Diana Cimpoescu, șef UPU SMURD Iași 

Un alt motiv de revoltă al părinților este faptul că nu ar fi fost anunțați de conducerea școlii după ce copiii lor au ajuns la spital. Elevii și-ar fi sunat singuri părinții că să-i anunțe că sunt la spital sau că le este rău. Mai mult, cazul nu ar fi unul izolat, potrivit Antena 3 CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel