Data publicării:

Mai mulți cetăţeni din Irak şi Siria, depistaţi de polițiști la PTF Negru Vodă

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Sâmbătă, 19 cetăţeni din Irak şi Siria au încercat să treacă în mod ilegal granița în România, din Bulgaria. Aceștia erau ascunşi în remorca unui autocamion, însă au fost descoperiți de poliţişti la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă.

Garda de Coastă a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că la controlul de frontieră s-a prezentat un cetăţean turc, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu obiecte sanitare, transportate din Turcia pentru Ucraina.

'În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români, împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari, s-a observat că partea superioară a prelatei este tăiată, iar în compartimentul marfă al semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi 19 cetăţeni străini. În urma verificărilor, lucrătorii noştri au stabilit că 15 sunt cetăţeni din Irak şi 4 din Siria (18 bărbaţi şi o femeie)', se arată în comunicat.

Potrivit sursei menționate, cele 19 persoane au fost preluate, în baza acordului de readmisie româno-bulgar, de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel