Mai mulţi bani pentru elevii defavorizaţi. Crește cu 140% suma pentru rechizitele acordate gratuit
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ligia Deca a anunțat că de anul școlar viitor 2023-2024 se va majora valoarea pachetelor cu rechizite acordate elevilor defavorizați cu 140%. Elevii din clasele primare vor primi rechizite în valoare de 65 de lei, iar cei din gimnaziu în valoare de 75 de lei.

Elevii cei mai dezavantajați din clasele primare vor primi rechizite gratuite în valoare de 65 de lei, iar elevii de gimnaziu rechizite în valoare de 75 de lei, în anul școlar 2023-2024, a anunţat ministrul Educației într-o postare pe Facebook. Ligia Deca precizează că a semnat ordinul de ministru care majorează valoarea pachetelor de rechizite acordate gratuit pentru elevii din clasele primare și gimnaziu. În prezent, prin Ordonanța nr 33 / 2001 privind acordarea de rechizite școlare, elevii din clasele primare ai căror părinți au un anumit venit, primesc un pachet de rechizite în valoare de 25 de lei, iar elevii de gimnaziu primesc rechizite care costă 35 de lei.

“Astăzi, am semnat Ordinul care majorează suma alocată pentru pachetele de rechizite școlare. Aceasta este doar una dintre măsurile unui plan prin care combatem abandonul școlar și ne asigurăm că toți elevii au parte de educația de calitate pe care o merită.

Începând cu anul școlar 2023-2024, valoarea pachetelor de rechizite a fost majorată, conform următoarei scheme:

65 de lei/pachet/elev din învățământul primar, de la 25 de lei/pachet/elev.

75 de lei/pachet/elev din învățământul gimnazial, de la 35 de lei/pachet/elev”, scrie în postarea ministrului Educației.

Urmează ca ordinul de ministru să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare de anul viitor școlar, 2023-2024.

Ordonanța Guvernului nr. 33/2001 prevede că beneficiază de un pachet de rechizite școlare, copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară”.

Potrivit legii nr. 126/ 2002 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite școlare în anul școlar 2001-2002, sumele alocate vor fi actualizate de Ministerul Educației la începutul fiecărui an școlar.

Fondurile necesare achiziționării și distribuirii rechizitelor școlare se asigura din bugetul alocat Ministerului Educației și Cercetării.

Anul școlar trecut, 2021-2022, au primit rechizite gratuite, 258.356 elevi, potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel