Mai multe state din SUA renunţă la mască şi la restricţii
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Mai multe state americane au decis să relaxeze restricţiile şi să renunţe inclusiv la purtarea obligatorie a măştii. 

Texas va renunța la restricțiile care prevăd purtarea măștii și va permite afacerilor să se redeschidă la capacitate completă de săptămâna viitoare, a anunțat guvernatorul republican al statului Greg Abbott, citat de BBC. Texas este cel mai mare stat american din rândul celor care renunță la purtarea măștii, în ciuda avertizărilor care vin din partea administrației Biden, care insistă pentru prelungirea perioadei de restricții. 

Prea mulți texani au fost marginalizați și nu și-au putut găsi un job. Prea mulți proprietari de afaceri locale s-au străduit să își plătească dările. Asta trebuie să se termine”, a declarat Abbott. 

Alte state care au ridicat obligativitatea purtării măștii sunt Michigan, Louisiana și Mississippi. Oficialii se bazează pe efectele benefice ale campaniei de vaccinare. Chiar președintele Biden a declarat că până la sfârșitul lunii mai, Statele Unite vor avea destul vaccin pentru a inocula fiecare adult din țară. Cu toate acestea, noul președinte și înalții oficiali din sănătate nu aprobă noile măsuri luate de statele care au renunțat la mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel