Data publicării:

Mai multe spitale, perturbate de un atac cibernetic. Operații anulate după ce s-a trecut de la digital la hârtie și creion

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Mai multe spitale din Statele Unite ale Americii au fost ținta unui atac cibernetic de amploare.

O reţea de spitale din SUA a fost afectată de un atac cibernetic care a provocat suspendarea unor servicii, printre care şi cele de urgenţă, în patru state diferite, transmite Agerpres.

Grupul Prospect Medical Holdings, care administrează 16 spitale în California, Connecticut, Pennsylvania şi Rhode Island, a suferit un “incident de securitate a datelor”, a spus o reprezentantă a instituției.

“Ne-am deconectat sistemele pentru a le proteja imediat ce am descoperit şi am început o investigaţie cu ajutorul unor experţi în securitate cibernetică”, a adăugat ea.

S-a trecut la soluții analog până la rezolvarea problemei

Spitalul Waterbury din Connecticut a anunţat că foloseşte hârtie şi creion până la rezolvarea problemei. Un alt spital al grupului din acelaşi stat şi-a închis departamentul de urgenţă şi a anulat intervenţiile chirurgicale programate.

O reprezentantă a unui spital din Pennsylvania a declarat pentru ziarul Philadelphia Inquirer că a fost vorba de un atac ransomware, un tip de program care blochează datele şi cere o sumă de bani pentru deblocare. Spitalele sunt ţinte frecvente pentru atacatorii cibernetici, notează AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel