Mai multe site-uri ale instituțiilor de stat din Republica Moldova, atacate de gruparea pro-rusă de hackeri Killnet
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie creată de Soumil Kumar, de la Pexels
Fotografie creată de Soumil Kumar, de la Pexels
O serie de pagini web aparținând autorităților publice din Republica au fost supuse unor atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service).

Potrivit Radio Chișinău, în data de 01.05.2022, începând cu aproximativ ora 2:00, o serie de pagini web aparținând autorităților publice au fost supuse atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service). Acestea au drept scop țintirea paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor și cauzând indisponibilizarea paginilor web. Atacurile sunt efectuate din afara R. Moldova, de pe echipamente și rețele compromise, prin exploatarea unor vulnerabilități de securitate și înrolarea acestora în rețelele botnet, anunță SIS.

Atacul cibernetic este atribuit grupării pro-ruse KILLNET ce activează pe principii de hacktivism și se specializează pe efectuarea atacurilor de tip DDoS asupra țărilor considerate de ei drept susținători ai Ucrainei. Gruparea a efectuat atacuri similare și asupra altor pagini web ale unor autorități din țări din UE și asupra infrastructurii web a NATO, iar zilele trecute au fost atacate pagini web ale entităților publice din Romania.

La momentul de față, autoritățile responsabile, întreprind măsurile necesare pentru a respinge atacurile asupra infrastructurii guvernamentale și pentru a minimiza impactul acestora.

Menționăm că atacurile respective nu au un impact direct asupra funcționării resurselor sau sistemelor informaționale guvernamentale, se arată în comunicat.

Citește și - Site-ul DNSC, care se ocupă de securitatea cibernetică din România, a fost atacat de hackeri

Seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România continuă, sâmbătă, la ora 2:30, fiind atacat site-ul www.dnsc.ro, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. 

'Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România, atacuri motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federaţia Rusă.(...)

Azi, 30 aprilie la aproximativ orele 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcţiune, fără dificultăţi. Directoratul recomandă implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteţi folosi este disponibil la: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021', se menţionează într-un comunicat al DNSC.

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea şi contracararea acestor atacuri cibernetice. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel