Mai multe ”rachete balistice” au fost lansate de Coreea de Nord spre Marea Japoniei, susține armata sud-coreeană
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află în articol mai multe despre rachetele lansate de Coreea de Nord.

Coreea de Nord a lansat joi mai multe ”rachete balistice cu rază scurtă de acţiune” în direcţia mării, a anunţat armata sud-coreeană, precizând că analizează incidentul, relatează AFP.

Phenianul a lansat mai multe ”rachete balistice cu rază scurtă de acţiune (...) spre Marea de Est (denumire coreeană pentru Marea Japoniei) în jurul orei 07:10 (miercuri, 22:10 GMT)”, a indicat statul-major interarme al Coreei de Sud.

Acest organism a precizat că analizează incidentul şi ”împărtăşeşte informaţiile” cu autorităţile americane şi japoneze.

Ministerul japonez al Apărării, la rândul său, a confirmat lansarea a cel puţin unei rachete balistice nord-coreene.

Phenianul a efectuat adesea lansări de rachete în trecut în jurul datei de 9 septembrie, aniversarea înfiinţării Republicii Populare Democrate Coreeană în 1948.

De asemenea, a efectuat al cincilea test nuclear pe 9 septembrie, în 2016.

Poziția președintelui Kim Jong-Un

Într-un discurs ţinut săptămâna aceasta, cu ocazia celei de-a 76-a aniversări de la înfiinţarea ţării, liderul Kim Jong Un a declarat că Coreea de Nord intenţionează să-şi consolideze arsenalul nuclear pentru a ”face faţă oricăror acte de ameninţare din partea statelor sale rivale, dotate cu arme nucleare”.

Coreea de Nord efectuează în mod regulat teste de arme, într-un context de tensiuni cu Seulul.

Phenianul a lansat, de asemenea, mii de baloane cu gunoi spre sud din luna mai, pretinzând că acţionează drept represalii la baloanele cu material propagandistic lansate către ţara lor de către activişti sud-coreeni.

Relaţiile dintre cele două Corei sunt la cel mai scăzut punct din ultimii ani. Nordul a anunţat recent desfăşurarea a 250 de lansatoare de rachete balistice la frontiera sa de sud.

Ca răspuns la aceste acţiuni, Coreea de Sud a reluat difuzarea de propagandă de-a lungul graniţei, a suspendat complet un acord militar menit să reducă tensiunile şi a reluat exerciţiile cu muniţie reală pe insulele frontaliere şi în apropierea zonei demilitarizate care împarte Peninsula Coreeană, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel