Mai multe minore au fost prezentate goale în cadrul unui ritual al ploii în India
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Șase minore dintr-un sat indian au defilat goale în cadrul unei ceremonii de invocare a ploii.

Șase fetițe minore din India au fost dezbrăcate și au defilat goale ca parte a unui ritual al ploii, care a avut loc în satul lor. Incidentul a avut loc într-o localitate care se luptă cu seceta în regiunea Bundelkhand din statul Madhya Pradesh, transmite BBC

Videoclipurile care au devenit virale pe rețelele de socializare arătau că fetele mergeau goale, cu un ax de lemn pe umeri, de care avea o broască legată. Localnicii cred că ritualul îl va liniști pe zeul ploii și va aduce precipitații în regiune.

Protecția Copilului solicită un raport

Comisia Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului din India a solicitat un raport de la administrația districtului Damoh, unde este situat satul. Poliția din Madhya Pradesh a declarat că nu a primit nicio plângere formală la adresa evenimentului, dar au deschis o anchetă.

"Se vor lua măsuri dacă vom constata că fetele au fost forțate să meargă goale", a declarat pentru agenția de știri Press Trust din India, superintendentul poliției Damoh, DR Teniwar.

Videoclipul prezintă fetele, unele dintre ele declarând că au vârsta de cinci ani, mergând împreună într-o procesiune, urmată de un grup de femei cântând imnuri. Procesiunea s-a oprit la fiecare casă din sat și copiii au adunat produse alimentare, care au fost ulterior donate bucătăriei comunitare aparținând unui templu local.

Ploi invocate cu ritualuri 

"Credem că acest lucru va aduce ploi", a spus cotidianul PTI, citând o femeie din procesiune.

Organizatorul procesiunii din districtul Damoh, S Krishna Chaitanya, a spus că părinții fetelor au fost de acord cu ritualul și chiar au participat la el.

"În astfel de cazuri, administrația nu poate face decât să avertizeze sătenii despre inutilitatea unei astfel de superstiții și să-i facă să înțeleagă că astfel de practici nu dau rezultatele dorite", a adăugat el.

Agricultura indiană depinde în mare măsură de ploile musonice și, în multe regiuni, există ritualuri dedicate zeilor ploii, în funcție de obiceiurile și tradițiile locale.

Unele comunități dețin yagnas (ritualuri de foc hinduse), altele se căsătoresc cu broaște sau măgari sau scot cortegii cântând cântece în lauda zeilor ploii.

Cinicii spun că ritualurile doar distrag atenția oamenilor obișnuiți de la greutăți, dar experții culturali spun că practicile reprezintă o măsură disperată a celor care cred că nu există altă cale de a primi ajutor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel