Mai multe mașini au fost atacate cu ranga de un bărbat / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mai multe mașini au fost atacate cu ranga de un bărbat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Mai multe mașini au fost atacate cu ranga de un bărbat / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un bărbat înarmat cu o rangă a avariat mai multe mașini din Baia Mare.

Imagini incredibile filmate miercuri pe un bulevard din municipiul Baia Mare: un bărbat a lovit, aparent fără motiv, mai multe mașini cu o bară metalică, în plin trafic.

El a început să lovească la întâmplare mașinile din trafic și nici măcar o ambulanță nu a scăpat de furia tânărului.

Distrugerile provocate de bărbat au fost întrerupte după ce un șofer, cel mai probabil enervat peste măsură de actul de vandalism, a coborât din mașină și l-a pus la pământ pe acesta.

Ulterior, bărbatul a fost imobilizat, cu ajutorul altor participanți la trafic.

Unii dintre șoferi au sunat la 112, solicitând intervenția forțelor de ordine.

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi făcut un gest similar și marți, dar polițiștii ar fi decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Polițiștii sosiți la fața locului l-ar fi dus pe bărbat la o unitate medicală, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, conform TimișoaraȘtiri.

Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise în România. Vezi excepțiile

Proiectul, ce are drept scop îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România, vizează limitarea circulaţiei maşinilor înmatriculate, ce au volanul pe partea dreaptă.

Mai exact, legea va interzice "circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România care au postul de conducere situat pe partea dreaptă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului".

Vor fi exceptate de la această interdicţie autovehiculele istorice şi maşinile utilitare, de pildă, cele de curăţenie stradală.

Proiectul pevede amenzi din clasa a III-a de sancţiuni, de la şase la opt puncte de amendă, respectiv sancţiuni între 870 şi 1.160 de lei.

Pe lângă amendă, şoferii prinşi în timp ce conduc o maşină cu volan pe dreapta vor rămâne şi fără talon, respectiv certificatul de înmatriculare, iar singura soluţie pentru îşi vor putea recupera talonul va fi mutarea volanului de pe dreapta pe stânga.

Proiectul de lege  a fost recent aprobat de Senat și urmează a fi avizat şi de deputaţi. 

Astfel, potrivit unor statistici ale Registrului Auto Român, la noi în ţară au fost aduse peste 29.000 de maşini cu volanul pe dreapta în anul 2018 şi mai mult de 20.000 maşini în anul 2019, care, din cauza Brexit, este şi ultimul an în care s-au putut efectua astfel de importuri de către persoanele fizice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel