MAI a spus câți cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începutul conflictului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul Afacerilor Interne a precizat numărul de cetățeni ucraineni care au solicitat azil în România.

Un număr de 4.391 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începerea conflictului din Ucraina, aceştia beneficiind de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, a informat duminică MAI.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră, a precizat sursa citată.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 87.841 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 33 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore în ţara noastră au intrat 23.125 de mijloace de transport şi 82.517 persoane, dintre care 8.703 cetăţeni ucraineni, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Politolog: Șeful mercenarilor Wagner e pe cale să creeze un stat paralel în Rusia / Ce planuri are cel căruia i se spune „Bucătarul lui Putin”

Donbasul şi regiunea Zaporojie, obiectivul final al armatei ruse în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forţe "Est" din armata ucraineană, Serhi Cerevati, susţine că trupele ruse au în planurile lor, în primul rând, capturarea regiunilor estice Luhansk şi Doneţk. După aceea, potrivit militarului, invadatorii ar putea viza să cucerească întreaga regiune sud-estică Zaporijjia.

Cerevati a explicat că, după o serie de înfrângeri, singurul lucru care le mai rămâne ocupanţilor este să câştige nişte "victorii" la nivel tactic. "Din moment ce, pe tot parcursul războiului şi chiar înainte, una dintre narativele propagandei ruse a fost aşa-numita eliberare a Donbasului, este de înţeles că vor să ajungă la graniţele regiunilor Luhansk şi Doneţk. Iar, ajungând la aceste graniţe, planurile lor, probabil, prevăd capturarea întregii regiuni Zaporijjia.

Potrivit legilor lor, se presupune că acesta este teritoriu al Federaţiei Ruse" - a remarcat Serhi Cerevati. Cu toate acestea, a subliniat militarul, principalul adversar în această bătălie sunt Forţele Armate ale Ucrainei, care au zădărnicit deja toate "planurile inamice" şi vor continua să facă la fel şi de acum înainte şi, de asemenea, vor depune eforturi pentru a se asigura că ruşii nu mai au astfel de intenţii, scrie Rador (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel