Magistrații au declarat ilegală decizia CL Pungești de interzicere a explorării și exploatării gazelor de șist
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pungesti
pungesti

Magistrații de la Tribunalul Vaslui au declarat, luni, ilegală hotărârea Consiliului Local Pungești, prin care s-a interzis explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei.

Prefectura Vaslui a solicitat anularea deciziei pe care au adoptat-o consilierii locali din Pungești în octombrie 2013, în urma protestelor locuitorilor din Pungești, dar fiindcă hotărârea nu a fost anulată, a atacat-o la instanța de contencios administrativ.

O hotărâre similară privind interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist prin metode neconvenționale a mai fost luată de autoritățile din Pungești în luna februarie a anului 2013, însă, la solicitatarea Prefecturii Vaslui, care a considerat că autoritățile locale nu au dreptul să se pronunțe cu privire la aceste resurse, decizia a fost anulată. Primăria Pungești urmează să decidă dacă va formula acum recurs la Curtea de Apel Iași.

15 consilii locale au interzis explorarea și exploatarea gazelor de șist

Pe raza județului Vaslui au adoptat hotărâri privind interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist un număr de 15 consilii locale, din comunele: Alexandru Vlahuță, Băcani, Coroiești, Dumești, Gherghești, Găgești, Murgeni, Perieni, Pochidia, Pogana, Puiești, Pungești, Șuletea, Vinderei și Tutova, toate fiind atacate la instanță.

Opt dosare au fost câștigate la instanța de fond de Instituția Prefectului Județul Vaslui, acestea rămânând irevocabile, un dosar a fost câștigat la instanța de fond de Instituția Prefectului Județul Vaslui și a fost formulat recurs de către Consiliul Local Băcani. Două dosare se află pe rolul Tribunalului Vaslui, iar trei dosare se află pe rolul Curții de Apel Iași, în recursurile formulate de Instituția Prefectului, care pierduse în primă fază procesele, scrie Agerpres.

Pe rolul instanței de judecată se mai află un proces intentat Consiliului Local Pungești de Prefectura Vaslui, după ce consilierii au adoptat în unanimitate o decizie privind organizarea în comună a unui referendum pentru interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel