Maghiarii îi pregătesc o surpriză lui Merkel, în timpul vizitei în Ungaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Maghiarii care vor demisia guvernului condus de Viktor Orban vor să transmită un mesaj Uniunii Europene în timpul vizitei oficiale a cancelarului german Angela Merkel în Ungaria.

În a doua zi din 2015, aproximativ 13.000 de maghiari au protestat în fața Operei Naționale împotriva premierului Viktor Orban. În ciuda ploii și a frigului, ungurii au manifestat în favoarea unei direcții pro-europene a Budapestei, pe care ei consideră că liderul FIDESZ o periclitează. Mai multe proteste de acest gen au fost organizate în Ungaria în ultimele luni.

Orban o alege pe Merkel: Ungaria, trei acțiuni surpriză față de Rusia

Bori Takacsk, liderul mișcării "MostUs", a luat cuvântul în fața protestatarilor maghiari și anunțat că va organiza o manifestație pe străzile Capitalei ungare în ziua vizitei celui mai puternic lider european, Angela Merkel.

"Vom protesta în timpul vizitei lui Merkel (din Februarie) pentru a arăta că vrem să rămânem în Europa", a spus Takacs, potrivit Budapest Beacon.

Cel mai probabil, vizita Angelei Merkel va avea loc în primul trimestru din 2015, pentru a marca a 25-a aniversare a parteneriatului ungaro-german și primele alegeri parlamentare libere din Ungaria, evenimente de o importanță extraordinară, a spus la 1 octombrie Janos Lazar, șeful cancelariei premierului ungar, citat de MTI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel