Mafia permiselor, tentacule în Poliție. Polițist din Capitală prins în flagrant de DNA, după ce ar fi cerut mită 15.000 de euro
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Un polițist a fost reținut de DNA după ce ar fi cerut mită pentru obținerea frauduloasă a două permise. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 martie 2023, a inculpatului:

P. V. D. (nume secretizat de redacție n.r.), agent de poliție judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) - Secţia 21, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 14 martie 2023, inculpatul  (...), în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective.

În contextul menționat mai sus, în data de  15 martie 2023, inculpatul (...) ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând  o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului (...) i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 16 martie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019” anunță DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel