MAE: Normalizarea relaţiilor dintre Sudan şi Israel - decizie istorică
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia privind normalizarea relaţiilor dintre Sudan şi Israel, apreciind că aceasta este una istorică şi reprezintă "un real progres spre democratizarea Sudanului", dar şi "un pas important înainte spre reconstrucţia economică a acestui stat şi stabilitatea regională".

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, MAE salută şi rolul important al Statelor Unite ale Americii în acest proces.

"Sudanul este al treilea stat arab care, în ultimele trei luni, a decis, ca urmare a eforturilor diplomatice ale SUA, să se angajeze în demersuri de normalizare a relaţiilor cu Israelul. Această decizie istorică survine la mai puţin de o lună de la încheierea ultimului acord de pace încheiat între guvernul de tranziţie de la Khartoum şi grupările rebele sudaneze, pentru a pune capăt unui conflict de 17 ani care s-a soldat cu sute de mii de victime. De asemenea, aceasta s-a produs la puţin timp după anunţul SUA privind intenţia de a retrage Sudanul de pe lista statelor care sponsorizează terorismului", precizează MAE, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceste evoluţii dau un nou impuls eforturilor de identificare a unei soluţii "juste şi de durată" în Procesul de Pace în Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel