MAE, avertizare pentru turiștii români aflați în Grecia. Mare atenție dacă vă aflați în aceste zone
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
MAE, avertizare pentru turiștii români aflați în Grecia. Mare atenție dacă vă aflați în aceste zone / Foto: Pixabay, de Máté Markovics
MAE, avertizare pentru turiștii români aflați în Grecia. Mare atenție dacă vă aflați în aceste zone / Foto: Pixabay, de Máté Markovics
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare pentru turiștii români aflați în Grecia. MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare de fenomene meteo extreme, care se vor înregistra până la data de 10 iulie 2022, în special în regiunile din centrul și nordul Greciei.

"Fenomenele meteorologice intense (precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4-6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade și cele din nordul Mării Egee. Sâmbătă, 9 iulie 2022, aria de răspândire va cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale.

Asistență consulară

 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:  

http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.", a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Vacanță în Grecia. Top 6 destinații alese de turiști în 2022

 

După doi ani de izolare, turismul din Grecia revine în forță, oficialii susținând că veniturile din turism din 2022 vor atinge 90% din nivelul lor pre-pandemie din 2019, timp în care țara a înregistrat încasări de 18 miliarde de euro pe baza a 33 de milioane de sosiri, scrie Greek Reporter.

Potrivit datelor Băncii Greciei din aprilie, veniturile din turism au fost peste nivelurile din aprilie 2019, marcând o creștere de aproape 100 de milioane de euro, în timp ce în luna mai, sosirile de pasageri din străinătate pe aeroporturile grecești au înregistrat o creștere de 3,2%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Un raport recent al ForwardKeys realizat pentru World Travel Market, dezvăluie că șase destinații turistice grecești se află în primele zece rezervări de călătorii din Europa pentru al treilea trimestru al anului 2022, adică în lunile iulie, august și septembrie. Potrivit raportului, Mykonos și Rhodos au înregistrat o creștere de 29% față de aceeași perioadă din 2019, în timp ce Chania a avut o creștere de 26%, iar Heraklion de 23%. Sosirile în Santorini au crescut cu 20%, în timp ce creșterea în Salonic a fost de 17%.

Grecia este singura țară din Europa pe drumul către redresarea completă post-COVID-19 a conectivității sale totale și directe, conform Raportului de conectivitate a industriei aeroportuare pentru 2022, publicat recent de ACI Europe, asociația comercială a aeroporturilor europene. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel