MAE, atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Spania
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Spania / Foto: Pixabay, de Carabo
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Spania / Foto: Pixabay, de Carabo
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Regatul Spaniei.

MAE îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Spania că o grevă a controlorilor de trafic aerian va avea loc în Comunitatea Autonomă Andaluzia.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei - Comunitatea Autonomă Andaluzia că Asociaţia Sindicală Andaluză (CCOO) şi Uniunea Sindicală a controlorilor de trafic aerian (USCA) au anunţat, pentru zilele de 6, 13, 20 şi 27 februarie 2023, greve ale controlorilor de trafic aerian. Conform informaţiilor publicate pe pagina oficială a celor două organizații, aeroportul San Pablo din Sevilla (provincia Sevilla) şi aeroportul Jerez La Parra din Jerez de la Frontera (provincia Cadiz) sunt vizate de acțiunea sindicală grevistă.

Asistență consulară


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel