MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 Martie 2022, 09:18
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania / Foto: Pixabay, de NakNakNak
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania. Țara se confruntă cu o grevă a transportatorilor rutieri de mărfuri.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Platforma pentru Apărarea Sectorului de Transport Rutier de Mărfuri local a anunțat o grevă la nivel național a transportatorilor rutieri de mărfuri, pe termen nedefinit. Astfel, pot exista blocaje la nivelul rețelei de transport rutier național.

Asistență consulară

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid la ‪+34 91.734.4004‬, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Linii telefonice de urgență la care pot apela româniiTotodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și următoarele linii telefonice de urgență în funcție de regiune:

• Secția consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: ‪+34 669.362.202‬

• Consulatul General Barcelona: ‪+34 661.547.853‬

• Consulatul General Sevilla: ‪+34 648.212.169‬

• Consulatul General Bilbao: ‪+34 608.956.278‬

• Consulatul Castellon de la Plana: ‪+34 677.842.467‬

• Consulatul Ciudad Real: ‪+34 609.513.790‬

• Consulatul Zaragoza: ‪+34 663.814.474‬

• Consulatul Almeria: ‪+34 682.733.408‬

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://infocar.dgt.es/etraffic; https://plataformanacional.es, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.", transmite MAE într-un comunicat de presă.

MAE nu recunoaște așa-numitele alegeri parlamentare din regiunea Abhazia din Georgia

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște și consideră lipsite de legitimitate așa-numitele „alegeri parlamentare” derulate pe teritoriul regiunii Abhazia din Georgia, la 12 martie 2022.

G Ad:

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziția principială a României privind sprijinul pentru soluționarea pe cale pașnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Georgiei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Citește mai mult AICI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro