MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța / Foto: Pixabay, de Jean-Baptiste N.
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța / Foto: Pixabay, de Jean-Baptiste N.
MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a solicitat anularea a 30% dintre zborurile de pe aeroportul Paris-Orly și 20% dintre zborurile de pe aeroportul Marseille-Provence, începând din seara zilei de duminică, 19 martie 2023 și până marți, 21 martie 2023, ora 06:00.

Compania Air France anunță că operațiunea poate fi prelungită până în data de 23 martie 2023 pe unele aeroporturi din R. Franceză, în contextul grevei controlorilor aerieni. Astfel, nu sunt excluse întârzieri și anulări de ultimă oră ale zborurilor.

Air France prevede să asigure pentru aceste zile 95% din programul de zbor, din care zborurile pe distanțe lungi și zborurile spre și dinspre aeroportul Paris – Charles de Gaulle.

Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale perturbări ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

Asistență consularăCetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: ‪+33147052966‬ și ‪+33147052755‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

•​ Consulatul General al României la Paris: ‪+33680713729‬;

•​ Consulatul General al României la Marsilia: ‪+33610027164‬;

• ​Consulatul General al României la Lyon: ‪+33643627736‬;

• ​Consulatul General al României la Strasbourg: ‪+33627050022‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel