MAE, atenționare de călătorie pentru români
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români cu privire la o stare de urgență din cauza fenomenelor meteo. 

Românii care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă sunt atenționați că pe insula Symi a fost declarată stare de urgenţă, ca urmare a inundaţiilor şi a fenomenelor meteorologice care au avut loc pe 13 noiembrie.

Infrastuctura insulei a fost grav afectată, imobilele au fost inundate, iar zona a rămas fără electricitate, se menţionează într-un comunicat transmis, joi, de MAE.

De asemenea, starea de urgenţă a fost declarată în data de 15 noiembrie 2017 şi în localităţile Mandra, Magoula şi Nea Peramos din regiunea Attica, din cauza ploilor torenţiale care au provocat inundaţii.

[citeste si]

Prognozele meteo indică, până la sfârşitul săptămânii, risc de averse, furtuni şi, pe alocuri, grindină, ca urmare a fenomenului meteo ”Euridice” care afectează zona.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia Călătoreşte în siguranţă (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel