Urmărește emisiunea live
MAE, atenționare călătorie Grecia. Greve în porturi
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calatorie Grecia
Calatorie Grecia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pe fondul înrăutăţirii generale a condiţiilor meteo, pentru joi s-a suspendat circulaţia vapoarelor din porturile Pireu, Lavrio şi Rafina. 

MAE mai precizează că federaţia angajaţilor portuari greci a anunţat declanşarea unei greve de 24 de ore în portul Salonic şi o grevă de patru ore în celelalte porturi din ţară. 

În acest context, cetăţenii români sunt rugaţi să solicite informaţii de la autorităţile locale, înainte de îmbarcare, şi în cazul în care doresc să ceară asistenţă consulară pot folosi numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Numărul Ambasadei României

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel