MAE a primit solicitare de repatriere pentru alţi 9 studenţi români din Turcia. Solicitare similară şi din partea unui român aflat în închisoare
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 06 feb 2023, 20:15
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
 Ambasada României la Ankara a fost notificată de către membri de familie din România cu privire la situaţia unui alt grup de nouă studenţi români Erasmus, aflat în Turcia, în Kayseri, zonă în care, potrivit informaţiilor disponibile, cutremurele nu au provocat distrugeri materiale semnificative, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).


În dialogul cu misiunea diplomatică, membrii de familie au subliniat că starea studenţilor este bună. Cinci dintre ei au solicitat asistenţă în vederea revenirii în România, iar reprezentanţii misiunii diplomatice menţin dialogul cu aceştia, a precizat MAE.

Potrivit ministerului, la nivelul Ambasadei României la Ankara, a fost recepţionată o notificare privind prezenţa unei femei cu cetăţenie română, mamă a patru copii, care se află în siguranţă.

Totodată, a fost primită din România o solicitare de informaţii şi asistenţă ce vizează un cetăţean român aflat într-un penitenciar din Republica Turcia. Reprezentanţii ambasadei au întreprins demersurile necesare pentru obţinerea de informaţii.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate semnalări din partea autorităţilor turce privind eventuali cetăţeni români afectaţi în urma cutremurelor, a transmis MAE.

Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce şi cu cetăţenii români care au contactat misiunea diplomatică şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?