Maduro i-a oferit o chitară lui Roger Waters după ce muzicianul a criticat sancţiunile americane
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro
Preşedintele venezuelean Nicolás Maduro i-a oferit o chitară muzicianului britanic Roger Waters, unul dintre fondatorii legendarei formaţii Pink Floyd, în semn de mulţumire pentru criticile acestuia la adresa sancţiunilor Statelor Unite împotriva Caracas-ului, informează AFP.

Liderul socialist a apărut joi într-un material video, difuzat de postul de televiziune de stat cu ocazia Zilei Rockului, semnând pe o mică chitară venezueleană, ulterior trimisă lui Roger Waters.

Nicolas Maduro l-a felicitat pe muzicianul britanic pentru "poziţia sa de înţelegere, solidaritate şi sprijin pentru poporul venezuelean în faţa blocadei imperialiste americane".

Venezuela, deţinătoarea celor mai mari rezerve de petrol din lume, se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istoria sa recentă, atribuită de Maduro unui "război economic" lansat de Statele Unite pentru a-l înlătura de la putere.

De cealaltă parte, Roger Waters a înregistrat un scurt video în care declară că se simte "profund" mişcat de darul primit.

"Vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a sprijini lupta poporului venezuelean împotriva eforturilor imperiului de a-l distruge", a declarat muzicianul.

Scrutin controversatÎn vârstă de 75 de ani, Waters a susţinut guvernul lui Nicolas Maduro, descris drept "dictator" de Washington şi opoziţia venezueleană, după realegerea sa într-un scrutin controversat.

În februarie, el a criticat organizarea unui concert umanitar de compatriotul său Richard Branson în Cúcuta (Columbia), la graniţa cu Venezuela, calificându-l drept un "truc", care "nu are nimic de-a face cu ajutorul umanitar".

Conform ONU, peste 2,3 milioane de persoane au părăsit Venezuela din 2015 din cauza crizei economice grave. Inflaţia ar putea ajunge la 10.000.000% la sfârşitul lui 2019, potrivit FMI.

Vezi și: Criză Venezuela. Trump este nemulţumit de progresele modeste ale strategiei de răsturnare a lui Maduro (The Washington Post)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel